sâmbătă , 16 decembrie 2017
NEWS
Acasa » Opinie » Premierul face „dreptate” pentru partide sau pentru români?

Premierul face „dreptate” pentru partide sau pentru români?

Words Colour Name Illusion (1)Victor Ponta zicere : Trebuie să deblocăm activitatea administrației locale şi să facem şi un pic de dreptate. Toți aleșii locali din România, în 2012, au fost aleși USL cu Crin Antonescu și Victor Ponta lângă ei și azi s-au trezit cu PDL-iși, cu Blaga și cu Iohannis (…) primarii nu sunt sclavii lui Blaga și Iohannis.

Ce am observat în urma păruielii politice legate de OUG care permite migrația aleșilor locali?
Toți politrucii au vorbit strict politic (cum altfel?) că nu e normal să se fure oameni din stanga, din dreapta, din mijloc, că e nedemocratic etc.
Nimeni nu zice, însă, că formarea alianțelor politice locale și naționale nu este treaba MDRAP sau a Guvenului, nu este treaba ministrului X sau prim-ministrului Y. Astfel, denumirea PSD, USL, PNL, PDL, numele președintelui de partid Iohannis, Blaga sau Ponta nu au ce să caute într-o instituție a statului român, nu au ce să caute pe buzele premierului la Ședința de Guvern pentru că este ilegal! La Guvern este ilegal sa te ocupi de alianțele politice, să te preocupe cine cum și sub ce siglă politică a fost ales primar, consilier local, cine cu cine a mers la braț în campanie. Pur și simplu nu ai voie să rostești nume de partide politice. Acolo nu ești la tribuna partidului, ci într-o instituție publică a statului român. La Guvern nu este legal să te preocupe politica partizană de partid, ci trebuie să te preocupe chestiuni strict administrative. Ponta a dovedit încă o dată că nu e diferit de Dragnea, că nu face diferența între sediul de partid și o instituție a statului român cum este Guvernul României. Dar nu a dovedit nici Băsescu acestă înțelegere minimală, nu a dovedit nici Iohannis, cel care făcea conferințe politice de la sediul Primăriei din Sibiu.
Toți aceștia sunt prea bătrâni pentru a mai înțelege care este diferența între partid și o instituție publică, iar cei tineri, cei care vin din urmă și au crescut la această școală, nu cred să se poată lepăda de acest virus.

Despre Darius Vlad

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.Campurile marcate sunt obligatorii *

*

*

Du-te sus