joi , 19 octombrie 2017
NEWS
Acasa » Externe » PNL cere demiterea pnl-istului Stejărel Olaru…  Sesizăm penibilul?

PNL cere demiterea pnl-istului Stejărel Olaru…  Sesizăm penibilul?

Cristian David, Crin Antonescu, Stejarel Olaru, sursa foto: www.reteaualiterara.ning.com

Cristian David, Crin Antonescu, Stejarel Olaru, sursa foto: www.reteaualiterara.ning.com

Partidul Național Liberal îi solicită premierului Victor Ponta demiterea de urgență a ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, și a secretarului de stat în MAE, Stejărel Olaru, care conduce Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, pentru a înlătura orice suspiciune cu privire la imixtiunea acestora în ancheta organelor de cercetare penală privind votul din diaspora. Şi mai bine ar fi fost să le ceară demisia pentru incompetență, dar în acest caz PNL şi-ar fi tras singur un glonț în picior.

De ce?

Păi PNL l-a numit pe Stejărel Olaru secretar de stat…

Iar când l-au numit pe Olaru secretar de stat pentru românii de pretutindeni, liberalii lui Antonescu şi Iohannis l-au numit pentru ca Olaru să se specializeze la locul de muncă. PNL avea, e adevărat că puțini, dar avea oameni pregătiți pe acest subiect şi a ales să îl numească pe Olaru… Mai mult, ministru pentru românii de pretutindeni l-au pus pe Cristian David, un necunoscător total al subiectului…

Întrebarea este: ce știau Olaru şi David înainte de a fi numiţi pe funcţii despre românii/vlahii timoceni (Serbia), dar despre istro-români (Croaţia), dar despre volohii din Mucacevo, Craia sau Poroscovo (Ucraina), dar despre comunităţile istorice româneşti din Cehia etc.?

David nu auzise niciodată de ele, cu siguranţă!

Poate că Olaru auzise de unele…

Dar ce au făcut aceşti domni în viaţa lor de dinainte de numire pentru aceste comunităţi istorice româneşti din apropierea graniţelor, dar pentru cei plecaţi în vest (diaspora)???

I-aţi văzut pe aceşti domni (pe Olaru şi David) să organizeze dezbateri, să aibă puncte de vedere, să aibă luări de poziţie pentru apărarea drepturilor românilor timoceni sau ale volohilor poroscoveni înainte de numirea în funcţie?

Nu i-a văzut nimeni…

Nu i-a prea văzut nimeni nici după numirea în funcţie pentru că pur şi simplu nu au cum să înţeleagă bine fenomenul în scurt timp… e greu.

De bun simţ ar fi ca secretar de stat şi ministru pe un subiect să fie numiţi cei mai buni pe respectivul subiect dintre cei din partidul care face numirile cu pricina…

Cele două numiri, Olaru şi David au fost total neprofesioniste, aşa cum fac partidele în general… şi asta deşi PNL avea 2-3 membri activi în apărarea drepturilor românilor de pretutindeni…

Şi mai ridicol este când PNL, cel care a făcut cele două numiri ruşinoase, vine şi cere demisia lui Olaru…

Penibil!

Despre Alexandru Croitoru

Un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.Campurile marcate sunt obligatorii *

*

*

Du-te sus