sâmbătă , 16 decembrie 2017
NEWS
Acasa » Politica » Național-liberalul Daniel Gheorghe a învins-o pe Gabi Szabo în Ilfov

Național-liberalul Daniel Gheorghe a învins-o pe Gabi Szabo în Ilfov

Foto: DanielGheorghe.ro

Foto: DanielGheorghe.ro

Daniel Gheorghe, candidat PNL, a obţinut 50,1% din totalul voturilor, în timp ce Gabriela Szabo doar 30,5% în colegiul din Ilfov vacantat de liberalul Eduard Hellvig.

Daniel Gheorghe este un tânăr istoric liberal care s-a făcut remarcat prin discursul pro-monarhie.

Alături de colegii din Comisia de Politică Externă a TNL, Daniel Gheorghe  s-a preocupat și de situația românilor din Valea Timocului, sancționând în februarie 2013 declarațiile preşedintelui sârb Tomislav Nikolić acordate după întâlnirea cu înaltul comisar OSCE pentru minorităţi Knut Vollebaek. Înaltul Comisar pentru Minorităţi Naţionale al OSCE, Knut Vollebaek, a efectuat în februarie 2013 o vizită în Serbia pentru a analiza respectarea drepturilor minorităților naționale, ocazie cu care s-a întâlnit atât cu lideri ai semnificativei comunități de români timoceni, cât și cu autoritățile de la Belgrad. În urma acestei întâlniri, președintele sârb a afirmat că vlahii trebuie să își standardizeze limba „cu sprijinul activ al statului sârb”. Daniel Gheorghe și Comisia de Politică Externă a TNL au arătat la momentul respectiv că declarațiile președintelui Serbiei sunt regretabile și contravin principiului liberei auto-identificări a persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale. Orice inițiativă care promovează distincția artificială dintre „vlah” și „român” este o eroare care vine în contradicție cu criteriile politice pe care o țară care dorește să adere la Uniunea Europeană trebuie să le îndeplinească, se mai arăta în luarea de poziție a tinerilor național-liberali.

De asemenea, în martie 2014 Daniel Gheorghe s-a raliat pozițiilor împotriva proiectului imobiliar care mutilează zona restaurant Cina – Ateneul Român.

Condei.ro amintește că o vreme bună, mai precis sub conducerea lui Călin Popescu Tăriceanu, PNL a uitat de componenta națională, tradiționalistă, conservatoare și istorică, mergând pe linia trasată de ALDE. În contrast cu această politică, Daniel Gheorghe se definește ca un național-liberal sau un liberal-conservator.

Despre Cătălin Cornea

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.Campurile marcate sunt obligatorii *

*

*

Du-te sus