joi , 19 octombrie 2017
NEWS
Acasa » Infrastructura » Mircea Duşa declară că a discutat deja la Cugir pentru o nouă comandă pentru dotarea Armatei

Mircea Duşa declară că a discutat deja la Cugir pentru o nouă comandă pentru dotarea Armatei

foto_mapnMinistrul apărării, Mircea Duşa, a declarat, joi într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că MApN va beneficia în acest an de o rectificare pozitivă şi că mare parte din banii suplimentari vor merge spre înzestrarea Armatei, toţi banii alocaţi MApN se vor întoarce în industria de apărare din România, ministrul precizând că a discutat deja la fabricile din Cugir pentru viitoare contracte. Duşa a declarat că a făcut o vizită şi la Cugir, unde există două unităţi specializate în producţia de armament şi muniţie şi a discutat cu directorii acestor fabrici pentru viitoare contracte cu Armata.

De asemenea, alte trei societăţi – Avioane Craiova, Aerostar Bacău şi IAR Braşov ar putea avea mai multe comenzi destinate Armatei conform informațiilor făcute publice de oficiali guvernamentali în ultimele zile. În acest moment la fabrica de avioane militare de la Craiova mai lucrează doar 320 angajaţi care au în reparație două avioane IAR 99. Reparaţia completă a unui avion IAR 99 Şoim costă circa 4 milioane de lei, o parte din bani revenind furnizorilor care livrează echipamente pentru modernizarea avioanelor.

Condei.ro a mai scris că alocările guvernamentale  în noi dotări și repararea armamentului existent au scăzut permanent în ultimii ani pe fondul unor rușinoase scuze privind fondurile disponibile. România are nevoie de o creștere a investițiilor în armament și în special în capacitățile aeriene pentru a putea asigura o forță armată credibilă și o capacitate disuasivă care să poată fi luată în considerare. O parte din aceste alocări ar putea avea efecte benefice inclusiv în industria de armament din România.

Despre Darius Vlad

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.Campurile marcate sunt obligatorii *

*

*

Du-te sus