joi , 19 octombrie 2017
NEWS
Acasa » Armata » Incă o escadrilă de avioane F-16 ?!

Incă o escadrilă de avioane F-16 ?!

F16, foto: ziuaveche.roÎn contextul negocierilor în legătură cu ”Pactul pentru apărare”, ministrul Mircea Dușa a anunțat că România își dorește cumpărarea altor 12 avioane de luptă americane, de tip F16. Există deja un proiect de achiziţie în Ministerul Apărării şi urmează să fie transmis în curând Guvernului.

Conform informațiilor oferite de ministrul Dușa, șase aparate de luptă din escadrila deja comandată de ţara noastră au fost deja modernizate, iar piloţii români au început pregătirile de zbor în Portugalia. România ar mai putea cumpăra în următorii ani alte 12 avioane de luptă F-16. „Pentru a-și realiza capacitatea negociată în 2004 cu NATO, vizavi de aviația de vânătoare, trebuie pe un program multianual să se pregatească achiziția celei de-a doua escadrile”, a explicat ministrul apărării, Mircea Dușa. Nu a fost stabilită până acum ţara care va livra României noile avioane de luptă şi nici suma ce va fi alocată de Guvern. Din moment ce nu se știe țara de la care le vom cumpăra, este limpede că nu vor fi avioane noi, nu?

Întrebarea pentru dl. ministru ar fi dacă noile F16 vor fi tot la a treia mână sau la a doua?

 

Citiți și: La ce ne trebuie nouă arme?!

Despre Alexandru Croitoru

Un comentariu

  1. Iohannis la semnarea ~Acordului politic naţional privind creşterea finanţării pentru Apărare~:

    „Europa şi NATO trebuie să facă faţă celei mai mari provocări de securitate de la închierea Războiului Rece. Pentru prima dată, un stat apelează la forţă pentru a redesena graniţele. Toate aceste lucruri grave se întâmplă lângă frontiera noastră şi nu pot fi ignorate”, a spus preşedintele. Iohannis a arătat că, deşi suntem membru al NATO, ”lucrul acesta nu înseamnă că trebuie să stăm şi să aşteptăm ca alţii să ne asigure securitatea, plătind din bugetete ţărilor proprii, pentru noi”.

    http://adevarul.ro/news/politica/iohannis-liderii-partidelor-semneaza-acordul-politic-cresterea-bugetului-apararii-1_54b4c374448e03c0fd8d1eda/index.html

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.Campurile marcate sunt obligatorii *

*

*

Du-te sus