joi , 19 octombrie 2017
NEWS
Acasa » Armata » Franţa suspendă livrarea primei nave de război Mistral către Rusia

Franţa suspendă livrarea primei nave de război Mistral către Rusia

Mistral - Photo Bernard Prezelin

Mistral – Photo Bernard Prezelin

În urma presiunilor internaționale pentru renunțarea la contractul cu Federația Rusă dar și în contextul în care implicarea Kremlinului în destabilizarea accentuată a Ucrainei este tot mai evidentă, Franța cedează și anunță suspendarea livrării primei nave de război „Mistral”.

Condiţiile ca Franţa să autorizeze livrarea în luna octombrie a acestui an a primei nave de război de tip „Mistral” către Rusia „nu sunt întrunite până în prezent”, a anunţat miercuri preşedinţia franceză, evocând criza din Ucraina.

„În pofida perspectivei unui armistiţiu care rămâne să fie confirmat şi pus în aplicare”, aceste condiţii „nu sunt reunite până în prezent”, a anunţat preşedinţia într-un comunicat, potrivit Mediafax.ro.

Mistral - source: veteranstoday.com

Mistral – source: veteranstoday.com

Autorităţile franceze, supuse unor presiuni puternice, mai ales din partea Statelor Unite şi Marii Britanii, să amâne predarea navei, au afirmat până în prezent că nava va fi livrată Moscovei în această toamnă, potrivit prevederilor contractului.

Rusia și-a dorit foarte mult să dețină acest tip de navă care îi permite să desfășoare un număr semnificativ de trupe cu armament foarte variat și logistica necesară pe distanțe foarte mari, pe mare. În urma invaziei Georgiei din 2008, rușii au spus că tocmai acest tip de nave le-a lipsit pentru ca invazia să se desfășoare foarte rapid și cu pierderi minime.

Amânarea livrării primei nave nu trebuie văzută, însă, ca o victorie occidentală împotriva Rusiei. Nici pe departe. În acest moment nava nu este extrem de urgentă pentru ruși, ei putând să își ducă planul în Ucraina și fără acest tip de navă, mai devreme sau mai târziu francezii urmând să respecte totuși contractul pentru că până la urmă este vorba despre bani…

Despre Alexandru Croitoru

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.Campurile marcate sunt obligatorii *

*

*

Du-te sus