sâmbătă , 16 decembrie 2017
NEWS
Acasa » Politica » Exerciţii militare româno-americane în Suceava

Exerciţii militare româno-americane în Suceava

foto_mapnMApN informează că în perioada 5-16 mai, în poligonul Rotunda şi garnizoana Vatra Dornei se va desfăşura modulul de pregătire „Platinum Lynx” al exerciţiului multinaţional „Black Sea Rotational Force 14”, la care participă militarii Batalionului 17 Vânători de Munte şi infanterişti marini americani.

„Modulul de pregătire «Platinum Lynx» al exerciţiului multinaţional «Black Sea Rotational Force 14» (BSRF 14) se va desfăşura, în perioada 5-16 mai, în poligonul Rotunda şi garnizoana Vatra Dornei, judeţul Suceava. Militarii Batalionului 17 Vânători de Munte, de la Vatra Dornei, şi infanterişti marini americani vor executa antrenamente în comun care includ exerciţii tactice cu trageri de luptă cu armamentul din dotare, exerciţii tactice în teren, acordarea primului ajutor în zonele de operaţii, instrucţie alpină”, se arată într-un comunicat transmis luni de MApN.

De asemenea, sâmbătă, 10 mai, militarii vor desfăşura o acţiune în folosul comunităţii din localitatea Ciocăneşti, care va consta în împrejmuirea şcolii generale din localitate, menţionează sursa citată.

Deși presa a speculat imediat că „România face manevre militare la granița cu Ucraina”, MApN a precizat foarte clar că este vorba de un execițiu planificat cu un an înainte, neavând legătură directă cu evenimentele din Ucraina. BSRF-14 este un exerciţiu anual, condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa (MARFOREUR) şi se desfăşoarăîn zona Mării Negre, în Balcani şi regiunea Caucazului. Acesta are drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă.Exerciţiul a fost planificat cu un an înainte de desfăşurare şi este inclus în Planul cu principalele activităţi ale Statului Major General, se precizează în comunicat.

Detalii http://www.mapn.ro/

 

Despre Condei.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.Campurile marcate sunt obligatorii *

*

*

Du-te sus