joi , 19 octombrie 2017
NEWS
Acasa » Politica » Deși toți îi spun că e incompatibil, Mircea Diaconu se vrea europarlamentar

Deși toți îi spun că e incompatibil, Mircea Diaconu se vrea europarlamentar

Foto AgerpressBiroul Electoral Central (BEC) a decis să nu accepte candidatura lui Mircea Diaconu la europarlamentare. Magistrații BEC au considerat că la data depunerii candidaturii pentru alegerile europarlamentare Mircea Diaconu s-ar afla în perioada de interdicţie impusă de Înalta Curte de Casație și Justiție, exact motivul pentru care PNL a decis retragerea din lista de europarlamentare a lui Diaconu. Acesta a decis însă să strângă semnături în pofida interdicției justiției ca urmare a stării de incompatibilitate în care s-a aflat, și să inducă astfel în eroare pe cei care au semnat pentru susținerea sa. Mai mult, Diaconu a decis să depună contestație față de decizia BEC.
Editorialistul Gândul Cristian Tudor Popescu a comentat în cadrul emisiunii Gândul LIVE dorinţa actorului Mircea Diaconu de a candida la alegerile europarlamentare în ciuda faptului că a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate și instanțele judecătorești.
„Domnul Diaconu are predecesori iluştri. Adrian Păunescu a fost un om politic foarte slab. Când nu mai avea argumente, când susţinea nişte năzbâtii, atunci venea cu argumentul poetic”, spune Cristian Tudor Popescu, adăugând că actorul încearcă să îşi transfere capitalul indiscutabil din zona artistică în zona politică.
„Cei 100.000 de inşi care şi-au dat semnăturile pentru el nu au evoluat de pe vremea lui Adrian Păunescu. Faptul că sunt mulţi nu înseamnă că e un lucru firesc”, este de părere editorialistul.
Deși iubit ca actor, Mircea Diaconu a hotărât să se facă de râs, să fie acuzat de arivism și că este un instrument electoral folosit de adversarii PNL.

Despre Victoria Vlăsceanu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.Campurile marcate sunt obligatorii *

*

*

Du-te sus