sâmbătă , 16 decembrie 2017
NEWS
Acasa » Agricultura » Daniel Constantin: România și Republica Moldova pot redeveni, împreună, grânarul Europei

Daniel Constantin: România și Republica Moldova pot redeveni, împreună, grânarul Europei

granarul_europeiPrezent la Chișinău la o întâlnire a miniștrilor agriculturii din regiune, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale al României, Daniel Constantin, este de părere că „prin colaborarea în domeniul agricol, România și Republica Moldova pot redeveni, împreună, grânarul Europei”.

Ministrul a mai arătat că prin facilitățile oferite de statutul de membru al Uniunii Europene, România și-a îmbunătățit masiv performanța în domeniul agricol, lucru care se va întâmpla și pe parcursul anilor următori, mai ales că România este în plin proces de definire a unei strategii în domeniul agro-alimentar cu orizont de timp 2030.

Creșterea suportului financiar pentru agricultură s-a văzut, conform ministrului, anul trecut nu doar din punctul de vedere al producției agricole a României, ci și prin deschiderea pe care țări importante, precum China, au manifestat-o față de sectorul agricol românesc. Dacă România are aceste oportunități, de ele poate beneficia și Republica Moldova pe măsură ce se apropie de Uniunea Europenă.

Declarațiile lui Daniel Constantin sunt fără îndoială o susținere pe care executivul de la București o acordă coaliției proeuropene de la Chișinău în perspectiva alegerilor parlamentare din Republica Moldova din acest an. Partidul Liberal al lui Dorin Chirtoacă, primarul Chișinăului, partid exclus din interese economice din coaliția pro-europeană este un alt partid susținut politic de la București. Familia prezedențială prin Elena Băsescu și Traina Băsescu îl sprijină constant. Recent Traian Băsescu a decorat o serie de deputați PL pentru remarcabila contribuţie la recunoaşterea limbii române ca limbă oficială a Republicii Moldova, iar Elena Băsescu participă frecvent la diverse acțiuni ale PL la Chișinău.

Despre Alexandru Croitoru

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.Campurile marcate sunt obligatorii *

*

*

Du-te sus