sâmbătă , 16 decembrie 2017
NEWS
Acasa » Politica » Dan Tanasă despre epurarea etnică a românilor din Harghita

Dan Tanasă despre epurarea etnică a românilor din Harghita

Victor Ponta si Kelemen Hunor, Sursa: dantanasa.roVictor Ponta si Kelemen Hunor, Sursa: dantanasa.ro

Victor Ponta si Kelemen Hunor, Sursa: dantanasa.ro

Dan Tanasă relatează pe blogul său un nou episod al epurării etnice a românilor din  Harghita și Covasna:

„În luna aprilie 2014 am sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu privire la faptul că Primăria Ditrău editează o publicație locală, din fonduri publice, exclusiv în limba maghiară.

Argumentul invocat de primarul UDMR din Ditrău, Puskas Elemer, pentru a justifica redactarea exclusiv în limba maghiară a ziarului local, finanțat din fonduri publice, este acela că în localitate 93% dintre cetățeni sunt de etnie maghiară.

Trec peste faptul că un primar din România editează o publicație a primăriei exclusiv în limba maghiară și mă opresc doar la acest argument al proporției populației de etnie maghiară. Argumentul primarului UDMR este demn de propaganda nazistă împotriva evreilor. Raționamentul primarului UDMR este unui de tip șovin, pe principiul ”noi sutem cei care controlăm totul aici, deci totul se face în limba maghiară”. Cei 7% români din Ditrău au două soluții: ori învață limba maghiară ori pleacă din zonă. Ambele fețe sunt ale unei singure monede: epurarea etnică.

Dacă stau să mă gândesc la faptul că în județul Harghita proporția etnicilor maghiari este de 85% și mai adaug și raționamentul nazist al primarului UDMR din Ditrău, mă pot gândi la faptul că în eventualitatea obținerii unei autonomii a așa-zisului ținut secuiesc limba maghiară va deveni singura limbă oficială în județul Harghita”. 

Mai multe detalii pe DanTanasa.ro

Despre Condei.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.Campurile marcate sunt obligatorii *

*

*

Du-te sus