joi , 19 octombrie 2017
NEWS
Acasa » Armata » Construcţia fabricii de elicoptere Airbus de la Braşov ar putea începe

Construcţia fabricii de elicoptere Airbus de la Braşov ar putea începe

Lucrările de construcţie ale noii fabricii Airbus Helicopters de la Braşov ar putea începe în octombrie 2015, a anunţat Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului într-un comunicat remis mass-media.
SuperPuma MK1 Foto: eurocopter.com

SuperPuma MK1
Foto: eurocopter.com

 
Comunicat MECT:
“Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului, Sorin Encuțescu, s-a întâlnit, în data de 14 august a.c., cu reprezentanți ai companiilor Airbus Helicopters – Franțși Airbus Helicopters Industries – România.
 
În cadrul discuţiilor, a fost evidențiată determinarea pentru realizarea în România a unei noi capacități industriale destinate producției de elicoptere și finalizarea procedurilor legale de obținere a ajutorului de stat și a autorizațiilor de construire a noii fabrici.
 
Au fost discutate, de asemenea, aspecte privind principiile care vor fi incluse în noul Acord de cooperare care va contribui la definirea și statuarea noului cadru de cooperare. Acordul va statua inclusiv participarea largă a unor companii românești din industria aerospațială, în calitate de potențiali subcontractori, la fabricarea acestui elicopter.
 
Reprezentanții Airbus Helicopters au menționat că, în condițiile în care toate procedurile legale vor fi îndeplinite în timp, este posibil ca începerea lucrărilor de construcție la noua fabrică de elicoptere să aibă loc în a doua jumătate a lunii octombrie”.
Detalii: 

Despre Condei.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.Campurile marcate sunt obligatorii *

*

*

Du-te sus