joi , 19 octombrie 2017
NEWS
Acasa » Mediu » Parcul Natural Comana, deltă lângă Bucureşti

Parcul Natural Comana, deltă lângă Bucureşti

Foto Casacomana.ro

Foto Casacomana.ro

La câțiva zeci de kilometri de Capitală, se află cea mai mare arie protejată din Câmpia Română, o rezervație care include zeci de specii de plante și animale. Parcul Natural Comana a fost înființat prin Hotararea de Guvern nr. 2151 / 2004 și este situat la distanță aproximativ egală între București și Giurgiu.

Conform Comanaparc.ro, site-ul oficial al Parcului, decizia de constituire a parcului a fost adoptată în baza documentației tehnice și științifice elaborate încă din anul 1954 de către Academia Română în vederea delimitării și protejării a două arii de importanță floristică deosebită, respectiv RezervațiaȘtiintifică de ghimpe (Ruscus aculeatus) și Rezervația Stiintifică de bujor (Paeonia peregrina). Acestor două rezervații li s-a adăugat începând din anul 2004 Balta Comana, ca rezervație naturală și zonă de protecție avifaunistică.
Parcul Natural Comana se întinde pe 25.000 de hectare și cuprinde un ecosistem caracteristic deltei, cunoscut din vechime sub numele de Balta Comana. Specialiștii susțin cădin punct de vedere al biodiversității “Delta de lângă București” ocupă locul doi în România după Rezervatia Biosferei Delta Dunării.
Foto manastireacomana.ro

Foto manastireacomana.ro

În apropierea Parcului Natural Comana se află și Mănăstirea Comana, situată în comuna Comana din judetul Giurgiu, mănăstire ctitorită de Vlad Tepeș în anul 1461, ca o mănăstire-cetate, care însa s-a ruinat pâna la finele secolului al XVI-lea. Locul ales pentru înalțarea mănăstirii era inițial o insulă în mijlocul mlaștinilor, iar accesul se făcea pe o poartă aflată în nordul incintei, după ce se traversa un pod de lemn, ușor de incendiat în vremuri de primejdie.

Pentru vizitarea Mănăstirea Comana puteți consulta site-ul: http://www.manastireacomana.ro/
Pentru vizitarea Deltei Neajlovului-Parcul Natural Comana puteți consulta site-ul: http://www.comanaparc.ro/

Despre Victoria Vlăsceanu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.Campurile marcate sunt obligatorii *

*

*

Du-te sus